Fra kalv til krog - sådan bliver vi bedre

Fra kalv til krog - sådan bliver vi bedre - SEGES Projektsitet

Det overordnede formål er, at et større antal slagtekalveproducenter opnår en yderligere optimering af de-res samlede produktion – Fra kalv til krog. Projektets mål er 1) at demonstrere ’Best Practice’ i kalveop-dræt igennem hele produktionskæden fra mælkeproducenten via slagtekalveproducenten til slagtning, 2) at vise hvor meget der kan opnås for sundhed, produktion og økonomi ved at følge ’Best Practice’ til punkt og prikke og 3) at skabe vidensgrundlag for en yderligere optimering, så produktion, effektivitet, kvalitet, af-regningspris og afsætning fremtidssikres, og at produktionen lever op til samfundet og forbrugerenes krav til dyrenes sundhed og hele produktionens bæredygtighed. Aktiviteterne gennemføres i fire Arbejdspakker (AP):

AP 1 – Identifikation af nøgleparametre og indsatsområder i et ’Best Practice’ koncept
AP 2 – Afprøvning (a) og demonstration (b) af ’Best Practice’ anbefalinger i 4 slagtekalvebesætninger
AP 3 – Økonomiske analyser af udbyttet ved at indføre ’Best Practice’ på besætningsniveau
AP 4 – Udvikling af et ’Best Practice’ koncept for slagtekalveproduktion

Ekstra øjne er godt – men også svært. Og så rykker det, når dyrlæge og konsulent arbejder sammen, er Troels Rasmussens erfaring.
Tre konkrete tiltag halverede kalvedødeligheden og gav resultaterne et kæmpe løft.
Ny afprøvning tester, hvilken strategi for mælkefodring der er optimal for tyrekalven før salg.
Supplering med varmt vand i drikketrug reducerede behandlinger til en tredjedel.

© 2021 - SEGES Projektsitet